مجله دلتا
مجله دلتا

صداي توليد شده از گياهان با گوش انسان قابل شنيدن نيست اما بعضي از حيوانات اين صدا را تشخيص مي‌دهند.

ضبط صداي گياهان

محققان براي اولين بار دريافتند وقتي گياهان در شرايط استرس زا قرار مي‌گيرند صداهاي با فركانس پايين توليد مي‌كنند. طبق مطالعه اي كه در وبسايت bioRxiv منتشر شده است، تيمي از دانشمندان، فركانس هاي ساتع شده از بوته هاي گوجه فرنگي و تنباكو در يك كارخانه را ضبط كرده اند. صداي گياهان با گوش انسان شنيده نمي‌شود و خارج از آستانه شنوايي است. گياهان در موقعيت هاي تنش زا مانند كمبود آب و قطع شاخه ها اين فركانس ها را توليد مي‌كنند.

به گزارش مجله دلتا، اين تيم ميكروفن هايي در فاصله ۱۰ سانتي متري از گياهان قرار دادند و صدا را شناسايي كردند. دانشمندان هم چنين اذعان داشتند اين اصوات به طور بالقوه توسط برخي از پستانداران و حشرات مانند موش و پروانه قابل شنيدن هستند.

تحقيقات قبلي نشان مي‌دهد كه گياهان با نشانه هاي بصري، شيميايي و لمسي به تغييرات واكنش نشان مي‌دهند. براي مثال رنگ و ظاهر گياهاني كه تحت فشار هستند با ساير گياهانِ هم خانواده خود متفاوت است. برخي ديگر از آن ها، در خشكسالي يا هنگام خورده شدن، موادي را از خود منتشر مي‌كنند.

با قرار گرفتن در معرض كم آبي، فعل و انفعالات فيزيكي درون ساقه هاي گياه رخ مي‌دهد كه سبب آزاد شدن حباب هاي ريز درون بافت گياه مي‌شود. تركيدن اين حباب سبب ايجاد صوت خواهد شد. فركانسِ اين اصوات به وسيله دستگاه هايي كه مستقيم به گياه وصل مي‌شدند تشخيص داده مي‌شود.

در مطالعات اخير براي اولين بار صداي گياهان از فاصله دور تشخيص داده شد. دانشمندان مي‌گويند تغيير حالت حباب ها اين صداها را به وجود مي‌آورد. در شرايط كم آبي، بوته گوجه فرنگي به طور متوسط در هر ساعت ۳۵ مرتبه صدا توليد مي‌كند. اين در حالي است كه گياه تنباكو در شرايط برابر، ۱۱ دفعه از خود صدا ايجاد كرده است. طبق گزارش تيم تحقيقات، زماني كه ساقه گياهان بريده شد، از گوجه فرنگي ۲۵ و تنباكو ۱۵ بار صدا خارج شد. براي مقايسه بايد گفت ميانگين صداهاي ايجاد شده توسط گياهاني كه شرايط مساعدي داشتند كم تر از يك صدا بوده است.

اين تيم فقط گوجه فرنگي و تنباكو را مورد بررسي قرار داده است. امكان اينكه ساير گياهان نيز صدا توليد كنند بسيار زياد است. تحقيق انجام شده بر بهبود سيستم كشاورزي بسيار تاثير گذار است. ثبت صداي گياهان مي‌تواند روشي جديد براي نظارت بر وضعيت محصولات زراعي باشد. آبياري دقيق تر، سلامت گياه را تضمين مي‌كند و نه فقط محصولاتي با كيفيت به دست خواهد آمد، بلكه سبب صرفه جويي در مصرف آب تا ۵۰ درصد خواهد شد.

همچنين بخوانيد:

معرفي اولين تلويزيون هوشمند از نوكيا

هوشمند سازي خانه با فناوري مدرن

برگزاري نمايشگاه حمل و نقل هوشمند در چين

حجم تصويربرداري گوگل براي گوگل ارث و نماي خيابان

فريب سيستم تشخيص چهره با ماسك چاپي

براي مشاهده مطالب بيشتر از مجله فناوري دلتا ديدن نماييد

 

امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آذر ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۵۲:۲۵ ] [ مجله دلتا ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی